• Check je eigen bedrijfsvoering: Vul de vragenlijst in en kom erachter hoe jouw bedrijfsvoering ervoor staat

  Vragenlijst Check je bedrijfsvoeringDe kern van een goede bedrijfsvoering zit in 10 strategische thema’s. We hebben 10 checklists gemaakt die je kunt gebruiken voor jouw organisatie. Door deze in te vullen krijg je per thema een beeld van welke acties jouw organisatie nog kan ondernemen.

  Ga naar de checklist

  Het boek ‘Check je bedrijfsvoering’

  Boek Check je bedrijfsvoeringElke organisatie staat voor belangrijke vragen die direct met een goede bedrijfsvoering te maken hebben. Hoe blijf je aantrekkelijk als werkgever en boei en bind je medewerkers? Hoe geef je vorm aan hybride werken en laat je de organisatie goed draaien, in de nieuwe balans tussen thuis en op kantoor werken? Hoe blijf je wendbaar, doelmatig en van waarde in een omgeving die voortdurend verandert?

  Op elk van deze vragen heeft Mark Huijben in zijn boek ‘Check je bedrijfsvoering: Praktische aanpak voor tien strategische thema’s van iedere organisatie’ een antwoord gezocht. Elk thema heeft hij praktisch uitgewerkt en hiervoor een handige checklist gemaakt, waarmee je jouw organisatie beter laat presteren en samenwerken.

  Thema’s en checklists

  Hieronder vind je een overzicht van de verschillende thema’s en checklists. Een algemene checklist en vervolgens 9 verdiepende checklists die corresponderen met de hoofdstukken in het boek:

  1. Checklist ‘De 10 thema’s van een goede strategische bedrijfsvoering’
  2. Checklist ‘Wendbaar en schokbestendig, voorbereid op het onverwachte’
  3. Checklist ‘Werkconcept dat werkt, boeit en bindt’
  4. Checklist ‘Datagedreven Werken, begin met waar je buikpijn van krijgt’
  5. Checklist ‘Digitale transformatie, ouderwetse arbeidsanalyse’
  6. Checklist ‘Duurzaamheid wordt corebusiness’
  7. Checklist ‘Effectiviteit van organisaties’
  8. Checklist ‘Productiviteit, draaien aan drie knoppen’
  9. Checklist ‘De basis op orde, voordat het kalf verdrinkt’
  10. Checklist ‘Jouw rol (en die van je directie) in de organisatie’

  Ga naar de checklist

  Resultaten

  De resultaten worden samengevat in een rapport en een artikel op de website van Binnenlands Bestuur. Deze worden gepubliceerd op de dag van het webinar en de boekpresentatie ‘Check je bedrijfsvoering’: 21 april 2022 (je kunt je nog aanmelden!).

  Voor het toesturen van de rapportage van jouw eigen antwoorden en de totaalrapportage vragen we een e-mailadres. Het doorgeven van je e-mailadres is niet verplicht. Als je dit liever niet wilt, dan ontvang je van ons geen rapportages en worden jouw antwoorden alleen meegenomen in de totaalrapportage.

   

  written by: