• Terugblik op webinar: trends in de bedrijfsvoering (23 april 2021)

  Hoe stuur je op de bedrijfsvoering? Hoe kan benchmarkinformatie je hierbij helpen? Wat zijn de belangrijkste trends bij gemeenten en waterschappen? En waarom is het nodig om een stevig – en soms ongemakkelijk – gesprek over bedrijfsvoering te voeren? Deze onderwerpen stonden centraal tijdens het webinar ‘Trends in de bedrijfsvoering’ dat op vrijdag 23 april 2021 plaatsvond.

  Webinar terugkijken

  Heb je het webinar gemist? Of was je erbij, maar wil je graag bepaalde stukken terugkijken? Je vindt hier een opname van het webinar:

  De sprekers


  Peter Teesink: “Bedrijfsvoering wordt gezien als vanzelfsprekend. Tot het misgaat. Op het snijvlak van lijn en staf, daar wordt het interessant. Daar probeer ik de MT-overleggen en gesprekken te organiseren. De benchmark zorgt voor openheid: waar gaat het goed en waar niet? Je moet niet bang zijn om dat te laten zien. Het helpt om een stevig gesprek te voeren, over de strategie, over wendbaarheid, over wat nodig is.”


  Mary-José van OverveldMary-José van Overveld: “Bedrijfsvoering wordt meer onderdeel van het primair proces en wordt steeds belangrijker als smeerolie van de organisatie. Het gesprek verschuift van ‘het moet goedkoper’ naar ‘het kan beter’. Hoe je dat doet? Daar helpt de benchmark bij. Leren en verzilveren, daar gaat het mij om.”


  Mark HuijbenMark Huijben: “Handelen vanuit inzicht, daar helpt de benchmark bij. Het is een medicijn tegen de politieke waan van de dag en het sturen vanuit de onderbuik. Gericht en onderbouwd investeren.”

   


  Johan PossethJohan Posseth: “Er wordt vaak heel ingewikkeld gedacht over meten en vergelijken: ‘onze data is niet op orde’ of ‘wij zijn echt anders’. Dat is zo zonde. Publieke organisaties beschikken over een schat aan informatie om te weten of ze op het goede spoor zitten.”


  Wil jij ook meer inzicht in het presteren van je organisatie? Wil je weten wat deelname aan Vensters voor Bedrijfsvoering inhoudt? Of wil je graag een persoonlijke demonstratie van het vernieuwde dashboard? Neem gerust contact met ons op via vensters@ictu.nl.

  written by: redactie